11.27.2009

Daily routine 日課



My daily duty is a food tasting. Until I have started this work, I have never thought the tasting is pain. Though I am not hungry, I have to eat. And it is a grave responsibility!! There is a famous story that a nationwide restaurant-chain founder has damaged his stomach because of tasting. I can not sacrifice myself much but I have to look up to him on his success.
Today, I tasted the today's special Bento 'Tempura prawn and egg on rice'. I tried it twice. I ate it as soon as it's ready and I ate it again 30mins or 1hour later for tasting. A root vegetable is used it and its flavour matches Tempura Prawns and very yummy. :>


私の日課は、味見をすることです。この仕事を始めるまで、味見がこんなに苦痛だとは思いませんでした。(笑)お腹が空いていないのに、味見をする。それも、ちょっとじゃわからないので、結構食べる。それに、責任があります。味見をしてOKを出したら、それが店の味になるのですから!!でも、日本のある飲食店チェーンの社長さんは、やっぱり、試食で胃を壊したというくらい徹底していますから、その道を究めるためには、生半可な努力じゃだめなんですね。恐れ入ります。
今日の味見は、日替わり弁当の’海老天とじ丼’でした。お弁当なので、出来立ての味見と、少し時間をおいて冷めた時の味も見るようにしています。お店で出す料理と違って、宅配のお弁当はどうしても時差が出てきますから・・・。
海老天とじ丼には、牛蒡が使われています。その風味が海老天とすごくマッチするのです。来月もお楽しみに!

2 comments:

ぽむすびー said...

沢山食べても、あのスリムな体型を維持してるなんて。
美味しいものを追い求めて下さいね。

CAFE JAPAN said...

ぽむすびーさん、優しい言葉どうもありがとうございます。そうですね、追求しなくてはなりませんね。