12.26.2012

Season's fresh ままかりのお寿司

This is the sushi plate which we served for dinner.  Maguro (Tuna), Tai (Snapper), and Mamakari  (a kind of small herring) over sushi ball. Mamakari is seasonal and we can serve only we got fresh.  Mamakari is Mama (rice) and kari (borrow) which comes from the story a family finished rice as the fish is very tasty and they had to ask some more rice to the neighbors.   Japanese real sushi and fish lovers request this menu.

最近、お寿司の話題が多いですが、パーティシーズンには、どうしてもお寿司の話題が続いてしまいます。さて、今日は、ままかりの握り寿司の紹介です。通のお客様には、たまらない一品です。新鮮なものが手に入った時だけしか準備できないのですが、〆て握りずしにしています。小さい魚は、骨が多く、下ごしらえに手間がかかりますが、美味しいので仕方ありません。昔、このままかりの握り寿司の大好きな常連のお客様がいて、ままかりの握り寿司が準備できる時は、いつも注文されていました。ままかりの握り寿司を見ると、いつもこの方を思い出してしまいます。あっさりした味なので、ぱくぱく食べれちゃうんですよね。お魚好きのお客様に是非召し上がって頂きたい一品です。

2 comments:

Sly pan said...

A lot of things happened in this year, but less than a week remains. Thank you for your blog on Cafe Japan which gave me joyful time and nostalgia for Colombo.
Wish you and Cafe Japan a happy new year.

Cafe Japan 0777-263564 / 0777-263565 20/23, Fife Road, Colombo 5 said...

Thank you Sly pan a lovely comment. Wish you and your family a happy new year!