11.02.2010

A dish for celebration 紅白なます

I would like to introduce one of healthy Japanese dish. You may be able to try it when you have OMAKASE Kaiseki lunch at the restaurant. :> This is called KOHAKU NAMASU which means
Red and white dish. Red and white is the colour of delight and happiness in Japan.
Red is carrot and white is Daikon radish and then we serve with vinegrated fish and kelp which also has a meaning delight. We have it as a usual dish at home though it is necessary at the ceremonial lunch and dinner in Japan. We serve a Japanese herb or sesames on top. And Yuzu tangerine's flavour gives stimulus on your appetite! Hope you enjoy it!

言わずと知れた紅白なますです。和食には色々と意味があったり、材料が複雑だったりするので、外国人のお客様に説明をすると、より一層和食に興味を持って頂き、楽しんで頂けるように感じます。でも、いざ、英語で説明するとなると、難しいんですよね~。

4 comments:

ぽむすびー said...

もう、お正月メニューの練習ですか?

CAFE JAPAN said...

こんにちは!お正月に限らず、割と定番の一品としてお店でもお出ししていますよ。嵐の歌を聴きながら、テンション上げています。年末が楽しみになってきました。

ぽむすびー said...

あれ、K子さんくらいはSMAP世代では?

CAFE JAPAN said...

世代としては、たのきんトリオでしょ?(笑) A・RA・SHIの頃から好きでしたよ。