Hi friends! I'm making Somtum (Thai spicy papaya salad) everyday though it is a Thai food and no in our menu. I knew it was good for health and diet as we had to chew unripened green papaya well. When I cooked unripened green papaya, our Sri Lankan staffs stopped me and told to wait until it becomes ripe. It reminds me when I was surprised to know about a green papaya. Now I miss 'ข้าวเหนียว' Thai sticky rice!
カフェジャパンの話ではありませんが、最近はまっているのが、ソムタム作りです。パパイヤ1個をなかなか使いきることができないので、毎日作っていたのですが、ソムタムを食べるとよく噛むせいか、満腹感を味わうことができ、ダイエットにいいかも(?)と思って、毎日食べています。カオニャオ(タイのもち米)が食べたいです。
4 comments:
reiffああ、ソムタム良いですね。好きですよ。
日本だと、青パパイヤが手に入りにくいので高いですが、南国では安いですよね。
パパイヤ炒めも好きです。
パパイヤ炒めなんて、あるんですか?食べたことないです。ここでも、青いパパイヤなかなか手に入らないんです。庭に植えたらいいんでしょうね。
沖縄ではパパイヤを大根代わりに使ってましたよ。
千切りにして、シーチキンと一緒に炒めて、塩コショウで味付けます。
すごく美味しそう!シーチキンと合いそうですね。試してみます。
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