8.20.2010

my hobby ソムタム


Hi friends! I'm making Somtum (Thai spicy papaya salad) everyday though it is a Thai food and no in our menu. I knew it was good for health and diet as we had to chew unripened green papaya well. When I cooked unripened green papaya, our Sri Lankan staffs stopped me and told to wait until it becomes ripe. It reminds me when I was surprised to know about a green papaya. Now I miss 'ข้าวเหนียว' Thai sticky rice!

カフェジャパンの話ではありませんが、最近はまっているのが、ソムタム作りです。パパイヤ1個をなかなか使いきることができないので、毎日作っていたのですが、ソムタムを食べるとよく噛むせいか、満腹感を味わうことができ、ダイエットにいいかも(?)と思って、毎日食べています。カオニャオ(タイのもち米)が食べたいです。

4 comments:

ぽむすびー said...

reiffああ、ソムタム良いですね。好きですよ。
日本だと、青パパイヤが手に入りにくいので高いですが、南国では安いですよね。
パパイヤ炒めも好きです。

CAFE JAPAN said...

パパイヤ炒めなんて、あるんですか?食べたことないです。ここでも、青いパパイヤなかなか手に入らないんです。庭に植えたらいいんでしょうね。

ぽむすびー said...

沖縄ではパパイヤを大根代わりに使ってましたよ。
千切りにして、シーチキンと一緒に炒めて、塩コショウで味付けます。

CAFE JAPAN said...

すごく美味しそう!シーチキンと合いそうですね。試してみます。