This is one of Japanese sweets using Japanese herbs. We put in Dango (rice cake ball) and it becomes green and covered Kinako (Yellow powder -soybean powder). It is very popular among Japanese customers and foreign customers!
本日紹介するのは、よもぎを使った和菓子です。今年春に摘んだよもぎです。この日は、よもぎ団子にして、黄粉をまぶせました。和菓子は、レストランでお食事をお召し上がりのお客様のデザートとして、毎日、日替わりで作っています。今日は、フランス人のお客様に「メロンパンが食べたい!」と言われました。どなたか、コロンボでメロンパンの購入できるお店をご存知ないですか?
5 comments:
Sorry but I don't know any bakery shops who make Melon Pan other than Japanese shops not only Sri Lanka but also other countries. Though it is a kind of bread, it is rather WAGASHI so to speak.
Thank you for the comment! Recently there are some new bakery shops in Colombo and I am enjoying their food. Sometimes I can find Melon Pan at newly opened bakery shop as they are inspired by Japanese style bakery shops. Come and visit Colombo, Sly pan.
I wish I could......
ご自分で焼かれたらどうですかね?
うちの娘も焼いてましたよ。それなりの味でした。
ネットで色々とレシピも掲載されてます。
http://cookpad.com/recipe/642611
さすがですね、武田さん。手作りメロンパンいいですね。でも、今の私には無理です。余裕がありません・・・。恐らく彼女も手作りできるとは考えていないと思います。
Post a Comment