I would like to introduce one of healthy Japanese dish. You may be able to try it when you have OMAKASE Kaiseki lunch at the restaurant. :> This is called KOHAKU NAMASU which means
Red and white dish. Red and white is the colour of delight and happiness in Japan.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXmnCKh_zElvUldwDJ3-cpuUY1YCNV4rHAaih0P7nvqyz-Dd4Rcla2Pcc2xYzmaiM7Vets0iq48lTemtksMn_TGW6iLBzjaXAIWgjRcjd5vxM4aamtfnNppQ5uBa2nXSrCZEXkO_V9c4Qt/s320/thai+049.JPG)
Red is carrot and white is Daikon radish and then we serve with vinegrated fish and kelp which also has a meaning delight. We have it as a usual dish at home though it is necessary at the ceremonial lunch and dinner in Japan. We serve a Japanese herb or sesames on top. And Yuzu tangerine's flavour gives stimulus on your appetite! Hope you enjoy it!
言わずと知れた紅白なますです。和食には色々と意味があったり、材料が複雑だったりするので、外国人のお客様に説明をすると、より一層和食に興味を持って頂き、楽しんで頂けるように感じます。でも、いざ、英語で説明するとなると、難しいんですよね~。
4 comments:
もう、お正月メニューの練習ですか?
こんにちは!お正月に限らず、割と定番の一品としてお店でもお出ししていますよ。嵐の歌を聴きながら、テンション上げています。年末が楽しみになってきました。
あれ、K子さんくらいはSMAP世代では?
世代としては、たのきんトリオでしょ?(笑) A・RA・SHIの頃から好きでしたよ。
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