8.28.2015

Cafe Japan Made MIso Soybean paste カフェジャパンの手作り味噌

We made Miso - soybean paste by ourselves since we opened the restaurant in 2000.   To get Miso paste in Sri Lanka was very hard and very expensive especially those days.   If we use those imported Miso paste, we have to add the menu price at the restaurant.   To avoid the cost increase, we started to make Miso paste by ourselves.   We wanted the customers to visit our restaurant even everyday and make the price low.  In the beginning, it was difficult to make Miso paste and we have failed many times until we succeed to make the good quality Miso paste.  Miso paste can not be made in one day but more than a month and more.  When we could make a good quality of Miso paste finally, we were so delighted.  Since then, we have tried to serve tasty foods with reasonable as less expensive as possible to the customers.  Wish you like our miso taste.

カフェジャパンの味噌は、手作りです。これは、開店当時からずっと続けていることです。何故こんなことを始めたかと言うと、2000年にカフェジャパンを開店したときは、味噌を手に入れるのが困難で大変高価だったからです。それは、そうですよね。需要の少ないスリランカという国に、わずかな味噌を仕入れるのですから。。ですが、私たちが理想としたお店にするためには、高価すぎました。カフェジャパンの食事(メニュー)の値段が高くなってしまうからです。できるだけ、経費を減らして、毎日でもお客様に来て利用して頂ける様に値段を押さえたお店にしたかったのです。
最初のころは、味噌作りにも大変四苦八苦しました。何度も失敗して、作り直したり。。麹から作るので、一日ではできません。まずは、麹作りに数日間、味噌を作ってしばらく寝かしておかなければなりませんから、使用する量を見ながら味噌作りのスケジュールを立てていきます。ぜひ、たくさんのお客様にカフェジャパンの味噌汁を召し上がって頂きたいです。

 
This is Miso just made.  You can not eat it yet..  作りたての味噌です。まだ、お召し上がりになれませんね。。
 
This is the completed one.  We can use for the restaurant.  こちらは、完成品です。皆様に提供できます。
 

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