Ginger seems to be a boom in Japan since it is effective of warming the body and improves our metabolism. It maybe common in Sri Lanka but nowadays ginger tea became very popular and sells well in Japan. Other products made from ginger seem to be sell well, too.
Recently I am also trying to have ginger whenever I drink Sri Lankan tea. I think I could have a good sleep after that. I would like to keep trying to have ginger. By the way, our ginger which attached with sushi is made at Cafe Japan. Hope you enjoy it.
日本では生姜がブームのようですね!(もう、過ぎましたか?)
生姜に関する本やレシピ本が売れていたり、広告などを見ていると、生姜を扱った商品(生姜紅茶、生姜はちみつなど)が色々売り出されていますね。私も、最近、毎日飲む紅茶に生姜を入れるようにしました。気のせいか、睡眠が深くなったような気がします。新陳代謝によく、体を温める効果もあるそうなので、もう少し飲み続けようと思います。
スリランカでは、紅茶に入れて飲むのは日常的で、ジンジャークッキーもポピュラーで、紅茶のお供に最適です。スリランカカレーにも、生姜が必ず使われています。
ちなみに、カフェジャパンのお寿司につくガリは、こちらで作ったカフェジャ特製のガリです。
2 comments:
ショウガは,私も大好きで何の料理にも入れますね。我が家の必須スパイスです。
酒の肴に良いのでが、すりおろしたショウガ+刻んだネギ+かつおぶしに醤油をかけたもの。
これはご飯にかけて食べても美味しいですよ。
美味しそうですね!素材を活かしたレシピですね。
Post a Comment