There are a lot kinds of noodles in Japan, too. The noodles made from wheat flour with eggs and without eggs, buckwheat flour, rice powder, etc. The different width of noodles, served as cold or hot dish, with soup and without soup, fried and boiled noodles. These noodles have each name. One thing I'm missing in Sri Lankan life is noodles. It is not difficult to find noodles in East and South East Asia but in South Asia.
This is called 'SARA UDON' which is fried crispy noodles covered with seafood and vegetable sauce. We served it as a promotion in November. We would like to introduce a lot variety of Japanese food little by little.
改めて、日本にはたくさんの種類の麺料理があるなあと思います。スリランカに住んでいて、恋しくなるのが、麺料理です。
先月、
’長崎ちゃんぽん’と’皿うどん’の限定販売を行いました。’ちゃんぽん’派のお客様と’皿うどん’派のお客様がいらっしゃったようですね!?思いの他好評で、好評のうちに終了してしまいました。以前、ちゃんぽんの画像は紹介いたしましたので、今回は皿うどんです。中には、’ちゃんぽん’と’皿うどん’をご存知でないお客様もいらっしゃいましたが、召し上がって頂き、嬉しく思っております。また、機会を見て始めたいと思います。どうもありがとうございました!
10 comments:
I prefer Sara Udon to Champon. Sara Udon with dipped vinegar and Japanese mustard is yum-yum!! A lot of vegetable and seafood are also good for health. Only thinking about Sara Udon makes my mouth full of spit.
はじめまして。写真を見て皿うどんが食べたくなりました!
タイ、マレーシアは行ったことがありますが、スリランカはまだです!
どんな国なのかな?
またお邪魔しますね!
では!
I can not make my decision! I like both of Sara Udon and Champon. You know well how to eat Sara Udon. Vinegar and Japanese mustard match it!
きよさん、はじめまして!コメントどうもありがとうございます。きよさんのブログ面白いですね。後で、じっくり読ませて頂きます。:>
スリランカは、一言で言えば、摩訶不思議な国です。
ちょっと、遠いですが、スリランカまで足を運ばれましたら、カフェジャパンにもお立ち寄り下さい!
待ってま~す!
長崎ちゃんぽんと皿うどんのフェア知りませんでした・・・食べられなくて残念です・
ところで、今年もおせち料理のお弁当ありますか? そのときは是非お知らせして下さい。待ってます。
皿うどん食べたかったです。先月あったんですね知りませんでした。
ところで今年も年末におせち料理の注文できますか?
ああっ!いなくなったら新メニューを出してる。仕方がない、自分で作るか。
コメントどうもありがとうございます!
返事が遅れてすみませんでした。また、新年明けたら(1月の後半か2月くらい!?)、長崎ちゃんぽんと皿うどんを始めたいと思いますので、お楽しみに!
おせち料理の案内はメールで送付致しますので、よろしかったら、メールを送ってください。お願いします。
k-san、こんにちは!コメントどうもありがとうございます。また、皿うどんも予定していますので、お楽しみにしてくださいね。
おせち料理の案内をさせて頂きますので、よろしかったら、メールを送って下さい。お願いします。
今年は、31日はお昼まで、1月は1,2,3日と休まず営業予定です!
ぽむすびーさん、こんにちは!いなくなったから、新しいメニューを出したわけではありませんよ~。でも、タイミングが合いませんでしたね。どうもすみません。。もっと、頻繁にしたほうがいいのかなあ??
Post a Comment