2.05.2009

Fish today 今日の魚


The 4th of February is Independence Day in Sri Lanka. It was quiet in the town since the ceremony was held in the center of the city where is the famous sightseeing place GALLE FACE GREEN and most main roads were closed for security reasons. I have regretted to open the restaurant yesterday morning as I have expected customers would not visit us for the traffic control.  However, against my expectations, the customers visited us and I was so happy yesterday. :) And we were happy, too, that we had delivery orders yesterday. Thank you. :D

By the way, we have renewed our restaurant menu from January and delivery menu from February. After the renew in January, we knew the fish menu was popular among the guests at the restaurant. The fish menu is different everyday according to the fish available. NITSUKE fish simmered in the soysauce was the most popular among the guests. Every time when we got fresh fish, I thank to be able to stay in Colombo and it reminds me Japan where fresh fish available.

昨日は61回目の独立記念日でした。皆様はどのようにお過ごしになられましたか?
昨日朝、お店をオープンしたことを後悔しました。交通規制のため、ゴールロードは封鎖されているし、こんな状況ではお客様はお見えにならないだろうと・・。ところが!お客様がお見えになりました。本当に感謝感謝。どうもありがとうございます。昨日の私はにこにこでした。交通規制も難なくクリアできたんですね。本当にお越し頂きありがとうございました。それから、デリバリーの注文やお問い合わせを頂いた方、どうもありがとうございます!こんな時に大変だろうから・・と遠慮されるお客様もいらっしゃいますが、こんな時だからこそ、どうぞお使い下さい。なーんて。

さて、1月から店内メニューを一新しました。また、2月からはデリバリーメニューも寿司中心に改正しております。
新しいメニューになってから、気づいたこと。意外と魚料理の注文が入ることでした。魚は材料に合わせて毎日メニューを変えています。(ですので、今日の魚はご確認くださいね。)煮付け、南蛮漬け、フライ、塩焼き、照り焼きなどなど。
中でも、人気が一番あるのは煮付けでした。
コロンボで新鮮な魚を手に入れることができるので、私もコロンボ生活不自由なく来れたのだと思います。なーんて。

8 comments:

said...

昨日の独立記念日も、こちらはいつもと変わらずにお仕事でした。ここは隔週しか休みがありませんから。
魚料理も家族で赴任している頃には、良く丸ごと買ってきて調理しましたが、単身赴任では一匹買っても多すぎるので滅多にしません。
今度、シーフードミックスフライ定食をお願いします。

Anonymous said...

I'm waiting for you to make a Hamburg post! yummy! hey, it looks like we will be in thailand in May. Allen

CAFE JAPAN said...

晶さん、おはようございます!
晶さんフライものお好きでしたっけ??

CAFE JAPAN said...

Hi, Allen. I was thinking to post about your favorite Humburg just yesterday! I may be in April. :>

said...

毎日は嫌ですけど好きですよ。
でも若い頃見たいにたくさんは食べれませんね。何点かのおかずの中に混ざってれば良いです。

CAFE JAPAN said...

いかも海老も美味しいですから、いけそうですね。

Sly pan said...

I like Namban-zuke of small fish and Deep-fry shrimp and squid. It will be appreciated if you are going to put it on this blog when you will prepare Namban-zuke or Deep-fry in well advance - maybe difficult, isn't it ?

CAFE JAPAN said...

If you are lucky, you can eat Nanban-zuke (Deep fried fish seasoned with vegetable in sour sauce) at the restaurant. :P
It seems Deep fried seafoods are popular here since the regulars are commenting about it.