This is dried shiitake mushrooms using for basic broth, simmered vegetables and soups! It is useful and necessary to cook Japanese foods. For taking broth, we use Kelp seaweeds and dried bonito as well. As you know, dried bonito is used for making Sri Lankan curry and it is known as "Umbalakada". When we knew it, we feel sympathy. It is interesting to know about local foods as it shows history, climate, lifestyle and so on. And the most interesting thing is to know a lot of tasty food.
こちらは日本の方には言わずと知れた椎茸です。出汁を取るために使います。その他にも、鰹節や昆布を使います。ご存知の方も多いと思いますが、スリランカカレーも「ウンバラカダ」と言われる鰹節を使って調理します。スリランカにも鰹節の文化があると知って嬉しくなりましたね。その土地の食べ物を知ると、文化、歴史、気候などが関係していますので楽しいですね。
Chocolat
15 hours ago
No comments:
Post a Comment