6.22.2016

Ko-ji Rice malt 手作り米麹

During our holidays, we do some work and making Miso paste (soybean paste) is one of our duty.  To make Miso paste, we need Ko-ji (Rice malt).    If we are in Japan, we do not need to make Miso paste and Ko-ji but here it is not easy to get Miso Paste and we have decided to make it by ourselves.  It is more tasty and more economical for us.  No addtives and very healthy, too.   We use this malt only for making Miso paste but other foods as seasonings.   For example, we use it for Fish dish.   Fish has more flavoured and juicy when it grilled. 
カフェジャパンが定休日の間、色々とやることはありますが、そのひとつにお味噌作りがあります。スリランカは気候的にも、発酵食品を作るのにとても適しているような気がします。パンも意外と美味しく地元の人に人気のパン屋さんで焼き立てのパンを食べると何とも言えない美味しい味です。
お味噌を作る前に、麹を作ります。米麹。とっても綺麗な白い麹ができました。この麹でお魚を漬ける塩麹を作ったり、お砂糖を使わない天然の甘さの甘酒なんかを作ったりします。日本でも大変人気なようですが、日本では手軽に麹が手に入るので、麹から作る経験はあまりできません。味噌も手作りする方もいるようですが、買った方が便利だし、スリランカにいるからしていることもたくさんあります。
We are growing it like we grow our children.
わが子を育てるような感じで毎日見ているんですよ。
We wish you enjoy our home made Miso soup at Cafe Japan.
是非、カフェジャパンの手作りお味噌を味わってくださいね。

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