tag:blogger.com,1999:blog-2031431668563326875.post5270412940839889304..comments2023-07-07T19:28:13.802+05:30Comments on Cafe Japan in Sri Lanka: Request 食材などCafe Japan 0777-263564 / 0777-263565 20/23, Fife Road, Colombo 5http://www.blogger.com/profile/05627494425593936999noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-2031431668563326875.post-91508240172034425512009-12-02T09:03:30.757+05:302009-12-02T09:03:30.757+05:30yes, it is exactly your favorite dish, Allen.
Come...yes, it is exactly your favorite dish, Allen.<br />Come over here. ;)Cafe Japan 0777-263564 / 0777-263565 20/23, Fife Road, Colombo 5https://www.blogger.com/profile/05627494425593936999noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2031431668563326875.post-43860370032465727662009-12-01T12:01:31.755+05:302009-12-01T12:01:31.755+05:30that looks like my favorite dish! yums!that looks like my favorite dish! yums!Major Allen Espyhttps://www.blogger.com/profile/10324254733159642997noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2031431668563326875.post-8884108198295207122009-11-15T11:03:35.629+05:302009-11-15T11:03:35.629+05:30晶さん、こんにちは!
確かに、晶さんがおっしゃるように、日本では簡単に手に入る物も、海外で手に入らな...晶さん、こんにちは!<br />確かに、晶さんがおっしゃるように、日本では簡単に手に入る物も、海外で手に入らないと他のもので代用したり、なんとかして作ったり、工夫をしなくてはなりませんよね。私も、日本にいたらしないだろうな~と思うことばかりです。こちらでは物が壊れたら、修理して使わないといけませんし!<br />味の素は自然のものからできていると聞いたで、個人的には使いすぎない限り、問題ないと思っていますが、思ったよりケミカルなイメージがあるんだなあと思います。晶さんのご家庭では、美味しそうなものが、食卓に並んでいるようですね!Cafe Japan 0777-263564 / 0777-263565 20/23, Fife Road, Colombo 5https://www.blogger.com/profile/05627494425593936999noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2031431668563326875.post-89901686402710383152009-11-15T05:16:15.941+05:302009-11-15T05:16:15.941+05:30海外にいると欲しい食材を手に入れようとすると、大金をはたくか、手作りになりますよね。保存が効かなかっ...海外にいると欲しい食材を手に入れようとすると、大金をはたくか、手作りになりますよね。保存が効かなかったり、今まで食べ慣れていたものとちょっと違う味になったりしますが、慣れれば何とかなります。その上、得体の知れないものは入っていないので、とりあえずは安全でしょうね。でも、これを日本でやろうと思うと大騒ぎです。まあ、臨機応変にするしかないですね。<br />あっ、うちも味の素は使いません。昆布とかつお節の出汁を毎回とっています。Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2031431668563326875.post-20958358271125607612009-11-12T13:38:56.059+05:302009-11-12T13:38:56.059+05:30Yes, I remember you love Nara-zuke very much. Afte...Yes, I remember you love Nara-zuke very much. After I read your comment, my mouth is watering. ;><br />Thank you for your compliment, too!<br />By the way, AJINOMOTO seems to be known as chemical things though I heard it made from natural things like sugar canes. I feel sorry that it is misunderstood by many people.Cafe Japan 0777-263564 / 0777-263565 20/23, Fife Road, Colombo 5https://www.blogger.com/profile/05627494425593936999noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2031431668563326875.post-84107695074724450322009-11-11T14:29:02.342+05:302009-11-11T14:29:02.342+05:30When I paid visit to Nara in October, I tried to l...When I paid visit to Nara in October, I tried to locate one of Nara-zuke shop where I bought authentic Nara-zuke 10 years ago. After walking around 45 min., finally I found it and bought a pack of Nara-zuke. They do not use Ajinomoto or other additives and put materials into kasu-paste at the least three years. The one which I bought was taken out of the barrel after eight years pickled period. Very good taste like Cafe Japan's miso paste.Sly panhttps://www.blogger.com/profile/02714363270280895992noreply@blogger.com