4.27.2012

Unidentified Flower 見たことのない花

 One day when I saw the garden, I found an flower which I have no its name.  It has been raining these days and trees and flowers grow lively.  After the new year, the rainy season starts and the monsoon from the southwest starts blowing.  It causes damages on trees and flowers though they survive during the season and start to grow on after the season finished. 

先日、花壇を見て見ると、面白い花が咲いていました。最近は、雨が良く降りますので、草木も生き生きと葉や枝を伸ばしています。うちの片隅にあるジャスミンも枝がぐんぐん伸びて頭が重くなっていたので、剪定しました。切った枝は、レストラン内にある花瓶に飾っています。
ニューイヤーが終わるとスリランカでは雨が降り始めます。そして、南西からの季節風に変わり、潮風が吹き始めます。草木にはつらい時期になってきました。それでも、この季節が終わり、秋ごろになると、また、風向きが変わり、葉を落とした木々もまた花を咲かせてくれます。潮風の影響力もすごいのですが、生命力もすごいですね。

4.26.2012

special sweets 栗蒸し羊羹

How are you everyone?  How was the new year holiday?  During closed the restaurant, we were also relaxed the time.   For the first weekend after a long holidays, we made a special Japanese sweet which is called `Kuri mushi Yo-kan (Redbean bar with sweet chestnuts)`.  Since it is difficult to get chestnuts in Sri Lanka, we make this sweets only we have chestnuts.   We hope the customers who luckily had enjoyed its taste.

長いお休みが明けて、最初の週末に「栗蒸し羊羹」を作りました。手前味噌ですが、とっても美味しかったです!スリランカでは栗が手に入らないので、時々しか作れません。
実は、この写真を撮った後で悲劇が・・・。スタッフが帰った後、たまたま羊羹を見ると、この写真の羊羹が半分ありません。包丁できちんと切っていたので、誰か食べたのかな~と。どうも、私たちの知らない間に、従業員がこっそりつまみ食いをしていたみたいです。スリランカの人の口に合ったのでしょうか?スリランカにも見た目が似たようなお菓子があるので、美味しく見えたのかも知れませんね。口惜しいけど、感想を聞いてみたかったです。

4.02.2012

Schedule and Daily special bento menu in April 4月の日替わり弁当メニューとスケジュール

Hi everyone!  April has come.  We enjoy cherry blossoms spring season in Japan but we had Cherry blossom sweets with customers to share Japanese spring instead of real cherry blossoms.
This is our schedule and daily special menu in April.   We close from 8th April to 17th April for Sri Lankan New year holidays but open 6th April on Poya day.    

皆様、おはようございます。早いもので、4月ですね。日本の桜はいかがですか?私たちは、昨日、 日本の春を楽しみたくて、桜最中をお客様と頂きました。最中は、日本から友人が送ってくれたものです。中に、求肥を挟みこみました。出来立ての餡子とぱり ぱりの最中がとても美味しかったです!
こちらが、4月の日替わり弁当メニューです。今年も恒例となりましたが、スリランカニューイヤーの間はお休みさせて頂きます。皆様のまたのお越しをお待ち申し上げます。

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Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun 
30





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揚げ鳥の香味ソースかけCrispy chicken with soy soursauce






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8
鶏天
Chicken Tempura
Closed
メンチカツ
Minced beef and pork cutlet
クリーム    コロッケ
Cream Croquette
Open
Open
Closed 
9
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15
Closed 
Closed
 Closed
Closed   
Closed 
Closed 
Closed 
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22
Closed 
Closed
揚げ鳥の香味ソースかけ
Crispy chicken with soy sour sauce
目玉焼きのせ  ハンバーグ
Beef & Pork hamburger with egg
海老天とじ丼
Tempura prawn and egg on rice
Open
Open
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29
炊込みご飯と唐揚げ
Cooked rice with chicken and vegetable
Closed
スコッチエッグ
Scotch Egg
肉野菜炒め入りオムレツ
Omelet stuffed with vege, pork and cuttlefish
クリーム    コロッケ
Cream croquette
Open
Open